ESA BIC ÉVES PÁLYÁZAT (OPEN CALL)

Az Európai Űrügynökség magyarországi Üzleti Inkubátorháza meghirdette 2019-es első pályázatát PERMANENT OPEN CALL FOR PROPOSALS címmel. A pályázattal kapcsolatos információkat az alábbi linken lehet elérni: https://wigner.mta.hu/esa_bic/hu/open-call

A pályázatok beadása folyamatos, értékelés a 2019. március 11. déli 12 óráig beérkezett pályázatok körében történik. Amennyiben bármilyen kérdésük merül fel, kérjük keressék Irodánkat.

2019. január 12-én rendezték meg a First LEGO League budapesti regionális döntőjét, melyet az ESA magyarországi Üzleti Inkubátorháza is támogatott

2019. január 12-én, szombaton rendezték meg Budapesten, az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban a FIRST LEGO League (röviden FLL) verseny 2018/2019-es regionális budapesti döntőjét. Az FLL jelenleg a világ egyik legnépszerűbb robotversenye, amelynek keretén belül a 9-16 éves fiatalok a legmagasabb szinten kamatoztathatják robotépítő és -programozó tudásukat, valamint prezentációs készségeiket. A versenyre rekordszámú regisztráció érkezett, végül 19 csapat mérkőzött meg egymással és három csapatnak sikerült továbbjutnia a közép-kelet-európai döntőre, amely 2019.

A Thinkonomy – Fiatalon, Válaszúton! elnevezésű romániai rendezvényen is bemutatkozott az Európai Űrügynökség magyarországi Üzleti Inkubátorháza és Technológia Transzfer Irodája

A 2018. október 12-14. között  második alkalommal rendezte meg a Thinkonomy közösség szakmai és közösségi találkozóját Válaszúton, Romániában, amelynek célja az volt, hogy összekapcsolja azon fiatalokat, akik „minőségi tudásbázisra építkező gondolatok és vélemények megosztása által konstruktív szerepet kívánnak vállalni az erdélyi közösség társadalmi életének alakításában”. 

Az ESA Üzleti Inkubátorháza és Technológia Transzfer Irodája is bemutatkozott a 56. Közgazdász-vándorgyűlésen

2018. szeptember 6-8. között került megrendezésre a 56. Közgazdász-vándorgyűlés Debrecenben, a Kölcsey Központban. A 3 napos szakmai rendezvényen, melynek programját plenáris ülések és szekcióülések alkották, az érintett témák között helyet kaptak a STARTUPOK is, ahol Tandi Zsuzsanna, az ESA magyarországi Üzleti Inkubátorházának és Technológia Transzfer Irodájának vezetője népes hallgatóság előtt mutatta be az irodák működését.

2018.07.02-án megnyílt az ESA Üzleti Inkubátorház Magyarországon a magyar start-upok növekedéséért

Budapest, 2018. július 2. – 2018. július 2-án nyitotta meg kapuit a 19. ESA Üzleti Inkubátorház, abból a célból, hogy támogassa olyan vállalkozások megalakulását, amelyek az űrtechnológia és műholdas szolgáltatások felhasználásával új szolgáltatásokat és alkalmazásokat fejlesztenek.

Johannes-Dietrich Wörner, az ESA főigazgatója üdvözölte az új tagot – az ESA BIC Hungary-t – az „Európa egészére kiterjedő üzleti inkubációs kezdeményezésben, amely az űrtechnológia segítségével ösztönzi a földi iparágakat az innovációra.”