Ezt a weboldalt már nem frissítjük!

Új weboldalunk itt érhető el: http://www.esabic.hu/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ESA Üzleti Inkubátorházak (BIC)
Az ESA Üzleti Inkubátorházainak célja, hogy munkahelyeket teremtsen és fejlesszea tagállamok regionális gazdaságát az ESA BIC programon keresztül. Az ESA Technológia Transzfer Program Iroda (TTPO) 2000 óta támogatja az űrkutatáshoz kapcsolódó üzleti ötletek átültetését kereskedelmi vállalkozásokba, továbbá technikai szakértelmet és üzlet-fejlesztési támogatást nyújt.

ESA Magyarországi Üzleti Inkubátorháza (ESA BIC Hungary)
2017 szeptemberében a magyar küldöttség vezetője kérelmet nyújtott be az ESA főigazgatójának, hogy kezdeményezze egy üzleti inkubációs központ létrehozását Magyarországon, Budapesten. Ugyanebben az évben az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont vezette konzorcium javaslatot nyújtott be az ESA Magyarországi Üzleti Inkubátorházának (ESA BIC Hungary) megvalósítására. Az ESA TTPO és az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont közötti egyeztetés után megerősítést kapott, hogy az MTA Wigner által vezetett konzorcium rendelkezik azokkal a képességekkel és készségekkel (azaz management ismeretek és tapasztalat, technológiai ismeretek és tapasztalat, pénzügyi stabilitás, stb.), melyek ahhoz szükségesek, hogy sikeres legyen ez a kezdeményezés. Az ESA BIC-szerződést irányító MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont az űrkutatás területén az egyik legfontosabb szereplő Magyarországon. Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont kapott felkérést 2016 decemberében az ESA technológia bróker hálózathoz tartozó, kiemelt iroda megvalósítására is (NTTI), amelyet sikeresen teljesít. Az ESA magyarországi Üzleti Inkubátorháza évente 5, űrkutatáshoz kapcsolódó induló vállalkozásnak nyújt támogatást 5 éven keresztül (összesen 25-nek). Az ESA Inkubátorház az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontban, a Csillebércen található KFKI kampuszon került kialakításra.

Nemzetközi lehetőség a magyar innovátorok és induló vállalkozások számára
Magyarország 2016. december 6-án csatlakozott új tagként az ESA Technológia Transzfer Programjához. ESA tagságunk kedvezően hat a gazdaságra, a piaci szereplőkre és a mindennapi életre, hiszen az együttműködés olyan dinamikusan fejlődő területekre van hatással, mint például a műholdas navigáció, telekommunikáció, meteorológia, egészségügy vagy környezetvédelem. Az ötéves együttműködés célja, hogy az inkubációs fázisban és a felkészülési szakaszban támogassa az induló vállalkozásokat, valamint a pénzügyi partnerekkel társfinanszírozási rendszert állítson fel. Az ESA magyarországi Üzleti Inkubátorházának vezetője Tandi Zsuzsanna.

Űrkutatási megoldások az induló magyar vállalkozások számára
Célunk, hogy hozzájáruljunk országunk gazdasági fejlődéséhez, az üzleti tevékenység megerősítéséhez, munkahelyteremtéshez és új kezdeményezések elindításához. A hálózat arra törekszik, hogy ösztönözze a magyar vállalkozókat, hogy külföldön kezdjenek üzleti tevékenységbe. Az ESA Magyarországi Üzleti Inkubátorháza (ESA BIC Hungary) az ESA BIC hálózatának tagja lett, mely Európa egész területén nyújt támogatást. Az ESA BIC Hungary segíti az űrtechnológia földi hasznosítását, 25 magyarországi start-up vállalkozást támogatva 5 év alatt, annak érdekében, hogy az űrtechnológiák földi felhasználású termékekbe vagy szolgáltatásokba kerüljenek felhasználásra.

Teljes körű kivitelezést és irányítást hajt végre, mint például

  • támogatja az induló vállalkozásokat az inkubációs fázisban, helyszínt, üzleti
  • és technikai támogatást, valamint koordinációt biztosítva számukra,
  • a pénzügyi partnereket beazonosítva hozzáférést biztosít
  • finanszírozásokhoz, hitelprogramokhoz vagy magántulajdonú alapokhoz
  • támogatja a kiválasztott pályázókat a tevékenységeik során, hogy érdemi
  • eredményeket mutathassanak fel
  • rendezvényeket és tréningeket szervez

Hivatalos megnyitónkról készült videónkat ITT tekintheti meg