Az ESA magyarországi Üzleti Inkubátorháza szakmai támogatásban részesíti a First® Lego® League 2018/19-es évadának következő fordulóját, a Miskolcon megrendezésre kerülő magyar-lengyel döntőt.

A Miskolci Egyetem aulájában a magyarországi regionális fordulók győztesei mérik össze tudásukat a lengyelországi régiós győztesekkel. (9 magyar, köztük egy miskolci, 5 lengyel és 1 bolgár csapat küzd az első helyért)

A First® Lego® League 2018/19-es évadának központi témája az űrkutatás és annak emberekre gyakorolt hatása. A verseny résztvevői ezt a témakört elemzik, kutatják. Munkájuk eredményét a verseny napján prezentációban mutatják be a zsűrinek és a közönségnek.

A megépített és beprogramozott robot játékpályája és feladatai szintén az űrkutatáshoz kapcsolódnak. A LEGO® elemek segítségével felépített pályán 18 különböző nehézségi fokozatú misszió várja a robotokat, az pedig a csapatok felkészültségén és ügyességén múlik, ezek közül mennyit tudnak teljesíteni a két és fél perces időkereten belül, és ezzel hány pontot gyűjtenek.