Az ESA Üzleti Inkubátorháza és Technológia Transzfer Irodája is bemutatkozott a 56. Közgazdász-vándorgyűlésen

2018. szeptember 6-8. között került megrendezésre a 56. Közgazdász-vándorgyűlés Debrecenben, a Kölcsey Központban. A 3 napos szakmai rendezvényen, melynek programját plenáris ülések és szekcióülések alkották, az érintett témák között helyet kaptak a STARTUPOK is, ahol Tandi Zsuzsanna, az ESA magyarországi Üzleti Inkubátorházának és Technológia Transzfer Irodájának vezetője népes hallgatóság előtt mutatta be az irodák működését.

ESA TTO éves pályázat

Az Európai Űrügynökség Technológia Transzfer Irodája meghirdette éves 2. pályázatát 3rd Open Call for Proposals címmel. A pályázattal kapcsolatos információkat az alábbi linken lehet elérni: https://wigner.mta.hu/esa_ntti/hu/open-call A pályázatok beadása folyamatos, értékelés a 2018. november 30. déli 12 óráig beérkezett pályázatok körében történik. Amennyiben bármilyen kérdésük merül fel, kérjük keressék Irodánkat.

Egy nap az innovatív helyi közösségért

2017. december 7-én került sor az "Egy nap az innovatív helyi közösségért" című konferenciára Kecskeméten, ahol Dr. Krajnyák András képviselte az ESA NTTI irodát. A rendezvény fő témái az űripar érdekességei és az ahhoz kapcsolódó ipari együttműködésekben rejlő lehetőségek voltak. Elhangzott többek között az is, hogy a technológiai forraddalom alapjaiban formálja át a jelenleg ismert világ kereteit és ez befolyásolja a gyártóvállalatok működését is. Dr.

FÖVOSZ Projektmenedzsment Klub

2017. október 3-án tartotta a FÖVOSZ (Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége) szokásos Projektmenezsment Klubját, ahol résztvevőivel szakmai beszélgetés keretében az innovációról és az  ESA Technológia Transzfer Iroda létrejöttéről, tevékenységéről, céljairól beszélgettek az Iroda vezetőjével, Tandi Zsuzsannával.

A szervezetről bővebben itt olvashatnak: http://www.fovosz.hu 

Magyar - izraeli űripari együttműködés

2018. március 12-16. között magyar űripari delegáció látogatott Izraelbe. A delegáció tagjai voltak Tandi Zsuzsanna a magyarországi ESA Technológia Transzfer Iroda vezetője és Dr. Krajnyák András iparjogvédelmi szakértő.

Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont és a magyarországi ESA Technológiai Transzfer Iroda egy kiállítás keretében mutatkozott be Izrael 58. Űripari és Légügyi Konferenciáján, illetve képviselői üzleti találkozókon is részt vettek.

H- Space 2018 konferencia - BME

2018. február 15- 16-án került megrendezésre, negyedik alkalommal a H-Space 2018 konferencia a Budapesti Műszaki Egyetemen. Ezen a nemzetközi űrkutatási konferencián az űrkutatás és űrtevékenység tudományos, technológiai és oktatási kérdéseivel foglalkoznak neves szakértők. Az esemény lehetőséget biztosít arra is, hogy magyar kutatók tudományos tevékenysége és az űrtevékenységhez kapcsolódó oktatási illetve ismeretterjesztési tevékenysége széles publicitást kapjon.

Egy éves az ESA Technológia Transzfer Iroda

Magyarország belépésével, 2017-ben új taggal bővült az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) technológia transzfer hálózata, amely egész Európában azon dolgozik, hogy az űrtechnológia fejlesztéseit más, nem űripari területeken, így a mindennapi életben is hasznosíthassuk. A magyarországi ESA Technológia Transzfer Iroda immár egy éve, sikeresen működik az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontban, amelyet 2018. február 8-án ünnepeltek az érintettek.