Ezt a weboldalt már nem frissítjük!

Új weboldalunk itt érhető el: http://www.esabic.hu/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az Európai Űrügynökség (European Space Agency, ESA) technológia transzfer hálózata egész Európában azon dolgozik, hogy az űrtechnológia fejlesztéseit más, nem űripari területeken, így a mindennapi életben is hasznosíthassuk.

Az ESA Technológia Transzfer Program Iroda (TTPO) támogatja a technológiai transzfer kezdeményezéseket az egyes ESA tagállamok  Nemzeti Technológia Transzfer Irodáin keresztül (NTTI). Az ESA technológiai transzfer  helyi szakértői a Technológiai Transzfer Hálózat részei és ők végzik a Technológiai Transzfer Program tevékenységét a nemzeti technológia transzfer projektek generálása által.

Az ESA-tagállamokban az űrtechnológiák használatának előmozdítására irányuló erőfeszítések részeként Magyarországon is megnyílt az Állandó Nyílt Pályázati Felhívás a Technológia-transzfer Javaslatokra ("Technology Transfer Demonstration Competition 2017-2019", a továbbiakban "Demonstrátor Felhívás"). Melynek felállításával, végrehajtásával és kezelésével az Európai Űrügynökség az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontjának adott megbízást. A Technológia Transzfer Demonstrátorok kifejezetten az új földfelszíni alkalmazással kapcsolatos műszaki kockázat meghatározására és megszüntetésére irányulnak.

A Felhívás lehetővé teszi mind az űripari és nem űripari szervezetek, konzorciumok vagy magánszemélyek számára, hogy javaslatokat nyújtsanak be technológiai transzfertulajdonosok létrehozására. A felhívásban való részvételt minden állampolgárnak, állandó munkavállalási engedéllyel rendelkező és Magyarországon működő jogi személyeknek elérhető.

Ezzel a felhívással az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont felkéri a magyar pályázókat, hogy nyújtsanak be javaslatokat űrtechnológiák nem-űrbéli alkalmazásba való átvitelével kapcsolatban.

A felhívás eredményeit kérésre az ESA hozzáférhetővé teszi a tagállamai számára annak érdekében, hogy a nemzeti forrásokból további javaslatokat finanszírozhassanak, ha úgy kívánják.

 

Az ESA IP Portfolio ezeken a linkeken keresztül is elérhető:

https://spacesolutions.esa.int/technology-transfer/esa-broker-hungary

http://www.esa.int/ip

http://www.esa-tec.eu/see-more/space-technologies/

Kérjük, mindenképpen vegyék fel velünk a kapcsolatot. Munkatársaink segítenek a megfelelő technológiák megtalálásában is.

Broker role