A  Wigner Fizikai Kutatóközpont (ELKH) pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanévre „Wigner Gyakornok” pozíció elnyerésére az alább megjelölt témakörökben:

1. Lézerfizika és nanooptika, ultrarövid lézerimpulzusok alkalmazásai
2. Kristályosodási folyamatok számítógépes modellezése
3. Kísérletes kvantumoptika

Lézerfizika

 

Mindhárom élvonalbeli kutatási témára az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóitól várjuk a jelentkezést. A nyertes pályázókat 2020. november 15-től legfeljebb 2021. augusztusig alkalmazza a kutatóközpont. Megfelelő teljesítmény esetén lehetőség van a gyakornoki szerződés hosszabbítására illetve végzős hallgatók esetén doktoranduszként történő elhelyezkedésre is 2021-ben.

A "Wigner Gyakornok" címet olyan, jó tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatók nyerhetik el, akik nappali tagozatos BSc vagy MSc hallgatók, és angol nyelvismerettel rendelkeznek. Fontos feltétel a jelentkező motivációja a fenti témakörökben végzendő önálló laboratóriumi, illetve modellezési kutatómunkára.

A Wigner gyakornokok az alkalmazás idejére havi bruttó 100 000 Ft illetményben részesülnek, amennyiben MSc hallgatók, BSc hallgatók esetén az illetmény havi bruttó 60 000 Ft.

Az érdeklődő hallgatóktól a jelentkezéshez önéletrajzot és motivációs levelet várunk. Az önéletrajz tartalmazza ez eddigi tanulmányi eredmények összefoglaló bemutatását is. A jelentkezések Dr. Dombi Péter igazgatóhelyettesnek címezve, a e-mail e-mail címen nyújthatók be.

A jelentkezések beadási határideje: 2020. november 23., hétfő 12:00

 

(Fotó: Lézerlabor a Wigner FK-ban, készítette: ELKH Titkárság)