Domain név regisztrálás és IP cím allokálás a kfkipark.hu hálózaton

A Wigner FK Számítógép Hálózati Központja (SzHK) primary domain name szerver szolgáltatást nyújt a telephelyen belül a kfkipark.hu domain számára.

Az SzHK-val való előzetes egyeztetés után az ezen domain feletti szintek számára az intézmények maguk üzemeltethetnek primary DNS szervert, de kérhetnek központi regisztrációt is.

A telephelyen működő, de nem a kfkipark.hu-hoz tartozó domainek számára is nyújt az SzHK primary illetve seconday name szerver szolgáltatást, de ezeket a domain neveket egyénileg kell igényelni.

A .hu TLD (Top Level Domain) vagy bármely második szintű domain alá a nevek igénylése a regisztrálást végző szervezeteken keresztül történik. Az .eu domainek regisztrációjával kapcsolatos tudnivalók a www.regeu.hu oldalon találhatóak.

A kfkipark.hu hivatalos regisztrátora a GTS-DataNet Távközlési Kft., a domain név igénylési és a DNS üzemeltetési szolgáltatásukról itt tájékozódhatnak.

A név regisztrációhoz szükséges igénylőlap tartalmi és formai kitöltéséhez a Domainregisztrációs szabályzat és kérésre az SzHK is segítséget nyújt. Az igénylés elindítása előtt egyeztetni kell az SzHK-val, mert a telephelyi központi levelező szervereknek már a tényleges regisztráció előtt fogadniuk kell a postmaster@új-domain Email címre érkező leveleket.

A telephelyen használható IP hálózati címeket a kfkipark.hu hálózat számára:

  • az IPv4-es címteret a GTS-DataNet Távközlési Kft. allokálta

A telephelyi alhálózatok kialakítása és az IP címek továbbosztása az SzHK feladata.

Az SzHK primary reverse DNS szolgáltatást működtet az IPv4 és az IPv6 hálózati és igény szerint az alhálózati címekre.