2021. december 16-án a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) kezdeményezésére első alkalommal részesültek elismerésben Magyarország legkiemelkedőbb kutatási infrastruktúrái.

Az elismerő okleveleket Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Dr. Szabó István, az NKFI Hivatal tudományos és nemzetközi elnökhelyettese, valamint Dr. Fülöp Zsolt, a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Bizottság elnöke adta át a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában. A Wigner Fizikai Kutatóközpontból négy infrastruktúra kapott elismerést, a Wigner Lézer és Spektroszkópia Központ, a Vesztergombi Nagyenergiás Fizikai Laboratórium, a Funkcionális Anyagok Laboratórium és a Wigner Tudományos Számítási Laboratórium.  A díjazottak között van egy részben hozzánk kötődő díjazott is, az ELKH Felhő.

"A kutatási-, fejlesztési- és innovációs (KFI) ökoszisztémán belül a kutatási infrastruktúrák az alapkutatásokban és a felfedező jellegű kutatásokban egyaránt nagy jelentőséggel bírnak, ezáltal tudományos eredményeikkel hozzájárulnak Magyarország gazdasági teljesítményének fokozásához. Hazánk nemzetközi szinten is elismert tudományos kiválóságában a kutatási infrastruktúrák, valamint a felsőoktatási intézmények körül létrejött kutatási hálózatok jelentős szerepet játszanak." - írja az NKFIH.

2021-ben 57 kiemelkedő infrastruktúrát díjaztak, kollégáinknak ezúton is gratulálunk a kiváló szerepléshez.

A TOP 50 infrastruktúrát bemutató kiadvány a következő linken érhető el (angol nyelven): https://nkfih.gov.hu/english/top-rife-hungary2021

(Forrás: nkfih.gov.hu)

 

Szilágyi Edit

Szilágyi Edit átveszi a Funkcionális Anyagok Laboratórium munkáját elismerő oklevelet

 

Varga Dezső

Varga Dezső átveszi a Vesztergombi Laboratórium munkáját elismerő oklevelet

 

Dombi Péter

Dombi Péter átveszi a Lézer és Spektroszkópia Központ munkáját elismerő oklevelet

 

Barnaföldi Gergely Gábor

Barnaföldi Gergely Gábor átveszi a Wigner Tudományos Számítási Laboratórium munkáját elismerő oklevelet