Könyvtár

A KFKI telephelyen működő könyvtárat 1953-ban alapították. A mai gyűjtemény magját azok a kisebb osztály-könyvtárak alkották, amelyeknek állományát összevonva, 1960-ban létrejött a mai könyvtár szakmai egysége. Korlátozott nyilvánosságú, tudományos szakkönyvtár, amely az Wigner FK és az Energiatudományi Kutatóközpont munkatársait szolgálja ki. A könyvtár weboldala itt érhető el.

Könyvtár Könyvtár 2

 

Számítógép Hálózati Központ (SZHK)

A Számítógép Hálózati Központ a Wigner Fizikai Kutatóközpont igazgatóságának szervezeti egysége, az NIIF Intézet regionális központja. Feladatai közé tartozik a csillebérci telephely számítógépes belső hálózatának működtetése és fejlesztése, a magyar kutatási és felsőoktatási hálózathoz (NIIF HBONE) való kapcsolat működtetése és fejlesztése, valamint rendszerek fejlesztése, hálózati és információs szolgáltatások nyújtása a kutató közösségnek. A Számítógép Hálózati Központ itt érhető el.

Munkatársak névsora, elérhetőségei.

Wigner Adatközpont (WDC)

A modern tudomány sikeréhez elengedhetetlen az egyre nagyobb informatikai bázisok létrehozása, melyek akár több különböző tudományterület igényeit is kielégíthetik. A Wigner Adatközpont a legmodernebb technológiai színvonalú kiszolgáló infrastruktúra, mely kivételes energiahatékonysággal, környezetbarát módon támogatja a kutatás és innováció dinamikusan változó igényeit. 2013-tól a világszínvonalú Wigner Adatközpont adott otthont a CERN kihelyezett Tier-0 infrastruktúrájának, és így kulcsszerepet töltött be a Nagy Hadronütköztető (LHC) adatainak feldolgozásában. Bővebb információk az Adatközpont weboldalán találhatóak.

Az Adatközpontban jelenleg az ELKH Számítási Felhő és a Wigner Számítási Felhő érhető el a kutató kollégák számára.

Adatközpont Adatközpont

 

ELKH Adatrepozitórium

Az ELKH Titkárság támogatásával indult projekt célja, egy olyan új repozitóriumi infrastruktúra-szolgáltatás alapjainak létrehozása, amely támogatni tudja a kutatóhálózat folyamatos és hosszú távú kutatási adatkezelését.  Az adatrepozitórium megvalósításában az ELKH három kutatóhelye, a Wigner Fizikai Kutatóközponton kívül a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet, valamint a Társadalomtudományi Kutatóközpont vesz részt.

adatrepozitórium logó

Nyitott laboratóriumok

A célja, hogy külső kutatók számára is hozzáférhetővé tegye a Wigner Fizikai Kutatóközpont egyes mérési technológiáit és mérőberendezéseit. A külső kutató, kutató-fejlesztő, szakmai közönség számára elérhető infrastruktúráink.

 

NKFIH TOP50 infrastruktúra 2021 - Wigner FK-ban található infrastruktúrái