Hírek

2021-05-10
Véget ért a Magyar Tudományos Akadémia 194. közgyűlése, melyhez kapcsolódva a Fizikai Tudományok Osztálya idén is megrendezte önálló programját, amelyen ezúttal a 2021. évi Fizikai Díjakat, Széchenyi díjat és Akadémiai Díjat elnyert kutatók kaptak lehetőséget szakterületük és eredményeik bemutatására. A program keretében adták át a Fizikai Fődíjat és a Fizikai Díjakat is.
2021-05-03
A Magyar Tudományos Akadémia 194. közgyűlésének keretében nyilvánosságra hozták az idei akadémiai kitüntetettek névsorát. A kitüntetettek között van Legeza Örs (SZFI) kollégánk is.
2021-04-29
"Electrochemical Methods of Nanostructure Preparation" címmel jelent meg Péter László kollégánk (SZFI) könyve a Springer Nature Kiadó gondozásában.
2021-04-23
A Chemistry of Materials folyóirat (IF: 9,567) címlapjára került kollégáink nemrég megjelent cikke. A Szilárdtestfizikai és Optikai Intézet munkatársainak, "Enhancement of X-ray-Excited Red Luminescence of Chromium-Doped Zinc Gallate via Ultrasmall Silicon Carbide Nanocrystals" címen megjelent cikke az alábbi linken érhető el: pubs.acs.org
2021-04-21
A Wigner Fizikai Kutatóközpont munkatársai fontos mérföldkövet értek el az ultragyors optoelektronikai eszközök létrehozása felé vezető úton. Munkájukat a világ egyik vezető optikai és fotonikai folyóiratában, az Optica-ban jelentették meg, valamint az Amerikai Optikai Társulat is kiemelten foglalkozott az eredménnyel.