Hírek

2022-09-21

2022. szeptember 16-án kutatóközpontunkba látogatott Martina Siwek, az Office of Naval Research (ONR) prágai irodájának vezetője, és Jay Marble, az ONR Global londoni irodájának tudományos igazgatója, hogy az ONR által kínált pályázati és kutatási együttműködési lehetőségekről tájékoztassák az érdeklődő kollégákat.

2022-09-20
A Wigner Kollokvium a Wigner Fizikai Kutatóközpont kiemelt szemináriumsorozata, melynek előadóit szakterületük legkiválóbb kutatói közül hívjuk meg a világ minden tájáról. A rendezvénysorozat célja, hogy kollégáink, és az érdeklődő szakmai közönség első kézből kaphasson ismereteket a legnevesebb előadóktól.
2022-09-14
Szeretettel várunk mindenkit a Kutatók éjszakáján, szeptember 30-án. Idén minden turnusban egy érdekes előadás után egy izgalmas laborlátogatáson vehetnek részt az érdeklődők.
2022-09-13
Újfajta mágneses és korrelált felületi állapotok versengését figyelte meg romboéderes grafitban Hagymási Imre (Helmholtz-Zentrum Berlin vendégkutatója és a Wigner FK SZFI részmunkaidős tudományos munkatársa) Nemes-Incze Péter (EK MFA) kutatócsoportjával, valamint ELTE-BME együttműködésben. Az eredményekből született cikk a Science Advances folyóiratban jelent meg.
2022-09-01
Sikeresen zárultak a Wigner Fizikai Kutatóközpontban azok a kutatások, melyeket a Széchenyi 2020 program keretében, 2017-2022 között végzetek olyan molekulákkal és nanooptikai rendszerekkel, amelyek a későbbiekben újfajta számítástechnikai rendszerek alapjául szolgálhatnak. Ezek a jelenlegi mikroelektronikai eszközök kapcsolási sebességét több nagyságrenddel múlhatják felül a jövőben.