News

2021-04-09

Az idei év minden területet és korosztályt kihívások elé állít, nem kivétel ez alól az érettségi előtt álló középiskolás diákság sem. A Wigner Fizikai Kutatóközpontban ezért úgy döntöttünk, hogy lehetőséget biztosítunk a kötelező közösségi szolgálat online elvégzésére intézetünkben.

2021-04-06
A Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős államtitkár, Kovács Pál, és a HUNATOM Hauszmann János által vezetett mérnökeinek egy lelkes csapata 2021. március 31.-én meglátogatta a Wigner Fizikai Kutatóközpontot, ahol találkoztak a NAPLIFE (Nanoplazmonikus Lézeres Inerciális Fúziós Experiment) vezetőivel.
2021-04-06

A Hamburgi Egyetem vezetésével folytatott német-magyar együttműködésben Palotás Krisztián (Wigner FK, MTA-SZTE Reakciókinetikai és Felületkémiai Kutatócsoport, BME), Lászlóffy András (Wigner FK, BME) és Szunyogh László (BME, MTA-BME Kondenzált Anyagok Kutatócsoport) Magyarországról, illetve Rózsa Levente (Konstanzi Egyetem) hozzájárultak mágneses szennyezők által keltett újfajta kvantumállapotok elméleti értelmezéséhez egy szupravezető felületén. Az eredmények a rangos Nature Communications folyóiratban kerültek közlésre.

2021-03-26

2021. március 24-én került sor a Kutatódiák Program záróeseményére, az idei évre való tekintettel online formában. A program keretében 5 középiskolás fiatal kapcsolódhatott be a Folyadékszerkezet Kutatócsoport munkájába, ahol 7 hónapig dolgozhattak a csoport munkatársainak mentorálása mellett.

2021-03-23
Megkezdték gyakorlatukat a Wigner gyakornokok, megnyílt az NKFIH pályázata a külföldön tanuló magyar diákok hazai nyári gyakorlatának támogatására.