2022. február 21-23 között rendezik meg a 12. Közép-európai Relativitási Szeminárium [12th Central European Relativity Seminar, (CERS12)] tudományos találkozót, az MTA budapesti székházában.

A nemzetközi szemináriumsorozat elsődleges célja, hogy fórumot biztosítson az általános relativitáselmélet területén dolgozó fiatal kutatók (MSc, PhD és posztdoktor hallgatók) számára. A tudományos találkozó központi részét a benyújtott absztraktok alapján kiválasztott 15-20 perces előadások alkotják, emellett az első és a második nap programját egy-egy tapasztalt, világhírű előadó nyilvános előadása zárja. A találkozó tudományos programja – kiváltképp a két kiemelt előadás – betekintést enged (nemcsak a szűk szakmai közösség tagjai számára) az általános relativitáselmélet legfontosabb nyitott problémáiba.

A találkozó 2022. február 21-én délelőtt kezdődik és február 23-án egy hosszú délelőtti ülésszakkal zárul. A CERS12 nemzetközi rendezvényen nincs regisztrációs díj és nyitott minden hazai érdeklődő számára is. Mind személyes, mind pedig online részvétel lehetséges, ugyanakkor regisztráció mindkét esetben szükséges. Regisztráció és bővebb információk a rendezvény honlapján érhető el: https://www.univie.ac.at/cers/cers12/hu/index.html oldalon.

Szervezők: Lars Andersson (Golm), Robert Beig (Vienna), Piotr Bizoń (Kraków), Piotr T. Chruściel (Vienna), Helmut Friedrich (Golm), Maciej Maliborski (Vienna), István Rácz (Budapest)

Az ITM Mecenatúra 21 programjának támogatásával (Grant no.: MEC_SZ 140806).