Wigner Gyakornoki Program

A Wigner Gyakornoki Program kutatóközpontunk kiemelt programja. A "Wigner Gyakornok" címet pályázat útján nyerhetik el azok a tehetséges, jó tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatók, akik tanulmányaikat az Eötvös Loránd Tudományegyetem vagy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nappali tagozatos, BSc vagy MSc képzésében végzik. A kutatási témákat az adott év pályázati felhívása tartalmazza. A pályázat részleteiről az aktuális év felhívásából lehet tájékozódni.

2024:

Wigner gyakornoki felhívás 2024 második félév

Wigner gyakornok 2024 első félév-Nyertesek listája

2023:

Wigner gyakornoki felhívás 2023 első félév - Nyertesek listája

2022:

Wigner gyakornoki felhívás 2022 második félév

Wigner gyakornoki felhívás 2022 első félév - Nyertesek listája

2021:

Wigner gyakornoki felhívás 2021 második félév

Wigner gyakornoki felhívás 2021 első félév

 

Nyári szakmai gyakorlat magyar felsőoktatási intézményben tanuló diákok részére

A HUN-REN Wigner Fizikai Kutatóközpont lehetőséget biztosít a magyar felsőoktatási intézményekben tanuló diákok számára, hogy nyári szakmai gyakorlatukat az intézet valamely kutatócsoportjában teljesítsék. Ennek módjáról és menetéről közvetlenül a csoportvezetőkkel kell egyeztetni. A kutatócsoportok munkájáról, a kutatási területekről, és a csoportvezetők elérhetőségéről a honlapon lehet tájékozódni. Kutatóinkról, illetve a kutatócsoportjaink munkáiról a wigner.hu/hu/kutatocsoportok oldalon lehet tájékozódni.

 

Nyári Gyakorlat az Egyesült Királyságban, Németországban és Ausztriában tanuló magyar diákok részére

A Wigner FK  csatlakozott fogadó intézetként az NKFIH nyári gyakornoki programjához, jelenleg nincs ilyen pályázat. A program célja, hogy az Egyesült Királyság, Németország és Ausztria egyetemein tanuló tehetséges, magyar állampolgársággal rendelkező diákok nyári gyakorlat keretében bekapcsolódjanak a hazánkban működő vállalkozások, elismert felsőoktatási és kutatóintézeti kutatócsoportok kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységébe, ezáltal a gyakornokok alkalmazhatják megszerzett tudásukat, megismerhetik a vállalatok, illetve az egyes kutatócsoportok működését, és ötleteikkel hozzájárulhatnak a vállalat, illetve kutatócsoport sikeréhez, továbbá betekintést nyerhetnek a hazai munkaerőpiac által kínált lehetőségekbe. 

Korábbi évek:

2022:

2022-ben támogatást nyert diákok

2021:

2021-ben támogatást nyert diákok

2020:

Az Egyesült Királyságban tanuló magyar diákok tölthették nálunk a gyakorlatukat

A diákok beszámolói

2019:

Az UK_GYAK program keretein belül érkeztek hozzánk diákok

2018: 

"Nyári Gyakornok" állás az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontban