Tizennyolc fiatal kutató vehette át Lovász Lászlótól, az MTA elnökétől a kitüntetést 2019. február 7-én az Akadémia Székházában. A bölcsészet- és társadalomtudományok, a matematikai és természettudományok, valamint az élettudományok területéről egyaránt hat-hat díjazottat hirdettek.

„A Magyar Tudományos Akadémia azért alapította meg 1972-ben ezt a díjat, hogy segítse legkiválóbb fiatal kutatóinak munkáját, tovább ösztönözze szakmai elkötelezettségüket, és jelezze nekik, hogy szűkebb szakterületük már most elismeri eredményeiket, ígéretes tehetségnek tartja őket” – mondta Lovász László, az MTA elnöke, aki beszédében felidézte kutatói pályája kezdeteit. Hozzátette: számára a legörömtelibb pillanat látni a fiatal kutatók lelkesedését, ami neki is erőt ad a jelenlegi nehéz helyzetben.

A matematikai és természettudományok művelői közül díjat kapott kedves Wigneres kollégánk: Beke Dávid, a Szilárdtestfizikai és Optikai Intézet tudományos munkatársa „Szilícium-karbid nankolaszterek kvantumtechnológiai alkalmazhatóságának vizsgálata” című pályamunkájáért.

Beke David

Fotó: Szigeti Tamás - MTA

Ezúton gratulálunk, köszönjük munkádat és további sok sikert kívánunk!


A teljes cikk az MTA oldalán olvasható.

További képek: https://www.flickr.com/photos/mtasajto/sets/72157678470865318