Az Európai Mágneses Közösséget (European Magnetic Association, EMA) irányító General Council (GC) testületébe választották Varga Lajos Károlyt. A General Council-ban minden tagországot egy-egy fő képvisel, ezeket a tagokat három évre választják olyan kiváló kutatókból, akik mágneses kutatási területtel foglalkoznak.

A GC elsődleges feladata, hogy meghatározza az EMA által képviselt általános politikát, valamint felügyeli a szövetség alapszabályának betartását az EMA, valamint a társult testületek (European School on Magnetism (ESM), Joint European Magnetic Symposia (JEMS) stb.) működése során.

Varga Lajos Károly 25 éve tagja a Lágymágneses Anyagok Konferenciája Szervező Bizottságának (Conference on Soft Magnetic Materials, SMM), és elnök szervezője volt az SMM-14 (Balatonfüred, 1999), és az SMM-21 (Budapest, 2013) nemzetközi konferenciáknak, melyek 300-350 részvevővel kerültek megrendezésre. Ezek a tevékenységek mind hozzájárultak ahhoz, hogy az EMA előző vezetése az új GC tagjává választotta.

Az EMA weboldala a következő linken érhető el: http://magnetism.eu/85-ema.htm

Az EMA következő rendezvénye: December 7-11. között tartandó JEMS konferencia Liszabonban (on –line).