Dátum

A Wigner Café következő vendége Horváth Zoltán (Szilárdtestfizikai és Optikai Intézet, Alkalmazott és Nemlineáris Optikai Osztály)

Az előadás címe: Mit csinálnak az orvosok a lézerekkel...no meg a betegekkel? - Lézergyógyászat fizikus szemmel

Időpont: 2019. december 11. 17 óra

"Oly korban élünk, amikor rengeteg orvos sokféle lézerrel, számtalan betegséget kezel. Sokszor még gyógyít is. Jómagam, legalább 30 évet töltöttem többféle minőségben, lézerekkel csodásan, vagy épp csodamentesen dolgozó, azokról csak mesélő (egyetemeken előadó), vagy éppen csak álmodozó orvosok változóan vegyes köreiben. Az itt szerzett tapasztalataim egy részéről szeretnék beszámolni. Az előadásban leginkább kedvencem: a fény-anyag (lézer-ember) kölcsönhatás esetleg elfeledett, triviális fizikai alapismereteire emlékeztetném a hallgatóságot. Szeretném remélni, hogy ezeket fejben tartva, számos, még fel sem tett kérdésre, szinte mindenki önállóan is megtalálhatja a logikus válaszokat. Akár már azelőtt is, mielőtt lézer-orvosok fényköreibe kerülne."

Az előadásra a kollégáknak a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: pentek.csilla@wigner.mta.hu

Minden más látogatónak a rendezvényen, a helyszínen 16 órától váltható, kedvezményes Csopa Délután belépővel, Csopa havibérlettel vagy napijeggyel lehet részt venni. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen. Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!