Dátum

A Wigner Café következő vendége Kugler Szilvia, tudományos munkatárs (Szilárdtestfizikai és Optikai Intézet, Alkalmazott és Nemlineáris Optikai Osztály, Lézeralkalmazások és Optikai Méréstechnika Kutatócsoport)  

Az előadás címe: Optika a környezetvédelemben

Időpont: 2019. november 27. 17 óra

"Környezetünk védelme alapvetően meghatározza az emberiség jelenét és jövőjét. A klímaváltozás tényét már számos kutatás bizonyította. Ahhoz, hogy a légkör állapotáról, továbbá a légszennyezettség mértékéről pontosabb képet kapjunk, különböző módszerek állnak rendelkezésünkre.

Az előadásomban bemutatok néhány optikai jelenséget, melyek segítségével olyan műszerek építhetők, melyekkel már meghatározható a légszennyezettség mértéke. Beszélek a különböző légszennyezőkről (például az aeroszol részecskékről) és azok hatásairól. Végezetül szó lesz a légszennyezettség aktuális mértékéről is."

Az előadásra a kollégáknak a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: pentek.csilla@wigner.mta.hu

Minden más látogatónak a rendezvényen, a helyszínen 16 órától váltható, kedvezményes Csopa Délután belépővel, Csopa havibérlettel vagy napijeggyel lehet részt venni. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen. Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!