Dátum

Folytatódik a Wigner Café sorozat a Csopában, amelynek vendége ezúttal Vizi Pál Gábor. 

Az előadás időpontja: 2020.január 22. 17 óra

Előadásának témája: Cím az Űr - Új kihívások az űrkutatásban

Vizi Pál Gábort a Csodák Palotája „házi” űrkutatójának is nevezhetnénk. Irányításával jött létre a Wigner Fizikai Kutatóközpont nemzetközi űrmissziókban történő szerepvállalását bemutató és az Apollo 50 tárlat is. 2018 januárjában vele indult el a Wigner Café sorozat, számos alkalommal volt a Visszaszámlálás űrtémanapjainak (2018, 2019) vendége.

Ezúttal az űrkutatás új kihívásairól mesél. Előadásában foglalkozik többek között a magánszektor szerepvállalásával, a környezetvédelmi kérdésekkel, más égitestek lakhatóvá tételével. Az előadó közérthető stílusát ismerve, a Wigner Cafe januári programját bátran ajánljuk az űr iránt rajongó gyerekeknek is.

A program a Wigner FK munkatársainak ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött (regisztrálni Dovicsin-Péntek Csillánál lehet a pentek.csilla(kukac)wigner.mta.hu címen)

Minden más érdeklődőnek a rendezvényen, a helyszínen 16 órától váltható, kedvezményes Csopa Délután belépővel, Csopa havibérlettel vagy napijeggyel lehet részt venni. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen. Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!