Immár 15. alkalommal kerül meghirdetésre a Magyar Fizikatanári Program a CERN-ben, amelyre idén 2020. augusztus 15. és 22. között kerül sor. A program helyszíne Genf, de magyarul zajlik. A továbbképzésre 22 aktív (elsősorban középiskolai) fizikatanárt várunk,  akik korábban még nem vettek részt a programban. Célunk a tanárok mozgósításával a középiskolás diákok érdeklődésének felkeltése a természettudományok iránt. A résztvevők genfi repülőjegyét, utazási biztosítását és szállásköltségét a CERN vendégházában alapítványi támogatásból biztosítjuk, a kinti étkezést és az esetleges helyi közlekedés (kirándulás) költségét a résztvevők maguk fedezik. Kedvcsinálónak valamennyi korábbi program teljes anyaga elérhető a  teacherprogrammes.web.cern.ch oldalon,  az előadások kép- és hangfelvételével együtt.

Jelentkezni motivációs levéllel az iskola hazai szervezőinél, kizárólag emailen lehet a következő címeken, (a motivációs levelet kérjük mindkét szervezőnek elküldeni!):

Oláh Éva olaheva@hotmail.com
Horváth Dezső horvath.dezso@wigner.mta.hu

A jelentkezési határidő 2020. január 31.! A korábbi programokra mintegy másfél-kétszeres volt a túljelentkezés, reméljük idén is sok pályázó lesz! A nyári program folytatásaként az előadásokat, látogatásokat és detektorépítési gyakorlatokat a résztvevők osztályozzák és véleményezik, ezeket összesítjük és egy év végi találkozón megbeszéljük. A 2019-es utótalálkozó programja az értékelésekkel a https://indico.cern.ch/event/859705/ lapon látható.

CERN Tanárprogram