4 szombathelyi diákot láthattunk vendégül február 6-7-én kutatóközpontunkban. A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium tanulói az Eötvös Emlékversenyen nyerték el a Wigner Fizikai Kutatóközpont különdíját, vagyis egy látogatást hozzánk. Mivel egy igen lelkes, érdeklődő, fizikából kiemelkedő csapatról van szó, szerettünk volna nekik egy igen érdekes és hasznos programot összeállítani.

Csoportkép

 

A nálunk töltött kétszer fél napban így lehetőségük volt megismerkedni több kutatócsoportunkkal is. Érkezésük után Lévai Péter főigazgató fogadta őket, és röviden bemutatta nekik a Wigner FK-t, majd bele is vetették magukat az aznapi programba, melyben megnézhették a kristálynövesztő labort, kipróbálhatták az elektonmikroszkópot, majd a lézerfizika érdekességeiben mélyedhettek el. Másnap reggel az Adatközpont meglátogatásával kezdődött a program, majd a Komplex Folyadékok Osztálya egyik laborjának meglátogatása után a detektorépítő laborban folytatódott a program. A napot a kvantumoptika laboratóriumban zárták.

Laborlátgatás

A tartalmas két nap alatt egy rendkívül motivált, tehetséges kis csapatot ismerhettünk meg személyükben, örülünk, hogy meglátogattak minket. A díjhoz még egyszer gratulálunk, és további sikereket kívánunk kollégáink nevében is!

Csoportkép