Immár 12. alkalommal került megrendezésre a "GPU Day 2022", amely alcíme idén "MASSIVE PARALLEL COMPUTING FOR SCIENCE AND INDUSTRIAL APPLICATION" nemzetközi esemény, 2022. június 20-21 között. A Wigner Tudomány Számítási Laboratórium (WSCLAB) az  NKFIH TOP50 nemzeti kiváló kutatási infrastruktúrájának egyike. A  WSCLAB 2021-ben jött létre a korábbi Wigner GPU Laboratórium, a Wigner Analysis Facility és a ALICE/CMS WLCG T2 GRID laboratóriumok összeolvadásából.

A hibrid rendezvény a Hotel Mercure Castle Hill-ben került megrendezésre, ezzel párhuzamosan az online térben,  YouTube felületen lehetett követni a programokat. Az eseményére mintegy 110 résztvevő regisztrált a különböző felületeken.

Az előadók a Wigner GPU Laboratórium futó projekteinek eredményeit mutatták be, emellett új GPU és FPGA alapú technológiákat
felvonultató előadásokat is láthattak az érdeklődők.  A WSCLAB GPU Day 2022 főbb témái a grafikus kártyák (GPU) és FPGA csipek programozása mellett az ezek használatára épülő masszív parallel számítások, gépi tanulás, kvanumszámítógépek, valamint a kvantumszámítógép-szimulátorok, és azok programozása.  Hangsúlyt kapnak a HPC-alapú GPU és FPGA megoldások is mind nemzeti kutatási, mind pedig ipari szintű alkalmazásokra.


Szponzoraink:

Wigner RCP
Lombiq Kft.
Stream HPC
StatCog Informatikai Kft.
NKFIH
CERN Quantum Technology Initiative és HEPTech

 

Szervezők:

Barnaföldi Gergely Gábor
Bíró Gábor
Szigeti Balázs Endre
Kacskovics Balázs
Majoros Balázs

 

A rendezvény hivatalos weboldala: gpuday.com