Tandi Zsuzsanna
Tandi Zsuzsanna , az  ESA magyarországi Technológia Transzfer Irodájának vezetője, MTA Wigner FK

 

Az Európai Űrügynökség (ESA) újabb 65.000 Euro értékű pályázatot hirdetett meg a szervezet magyarországi Technológiai Transzfer Irodáján keresztül. A technológiai transzfer iroda olyan projektgazdák jelentkezését várja, akik űripari technológiát vennének át új termékük vagy szolgáltatásuk fejlesztéséhez.

Tömeg

 

Az Európai Űrkutatási Iroda részéről Mercedes Sánchez Álvarez is felszólalt azon a tájékoztatón november 15-én Budapesten, melyet az ESA magyarországi Technológiai Transzfer Irodája tartott szakemberek meghívásával.

ESA

Mercedes Sánchez Álvarez , ESA Technology Transfer Officer

 

 

Mercedes Sánchez Álvarez a tájékoztatón elmondta, hogy ezentúl az ESA Technológia Transzfer program megvalósítása során a magyarországi vállalkozások is hozzáférhetnek az ESA tulajdonában lévő, iparjogvédelmi oltalommal védett portfólióhoz. Az ESA magyarországi Technológiai Transzfer irodája pedig, mely az MTA Wigner Fizikai Kutatóközponton belül működik, az érdeklődők rendelkezésére áll, hogy segítsen a projektjükhöz szükséges technológiák felkutatásában, azok alkalmazhatóságának elemzésében, és az átvételi tárgyalások mediálásában is.

Dr Krajnyák András, iparjogvédelmi szakértő szerint rendkívüli lehetőség ez a magyar vállalkozások számára, hiszen mostantól lehetőség nyílik számukra hozzáférni az ESA tulajdonában lévő szabadalmakhoz is.

A hazai vállalkozások egy olyan high-tech innovációs adatbázishoz férhetnek hozzá, amely jelentősen növelheti versenyképességüket.

glósz
Zsombók András  a Glósz és Társa Pénzügyi Gazdasági és Innovációs Tanácsadó Iroda munkatársa

 

Zsombók András  a Glósz és Társa Pénzügyi Gazdasági és Innovációs Tanácsadó Iroda munkatársa a tájékoztatón azt mutatta be, milyen célirányos eszközökkel lehet segíteni a technológia transzfer folyamatokat: a szerzői- és iparjogvédelmi feladatoktól kezdve az innováció menedzsmenten és az adókedvezmények igénybevételein keresztül a szellemi vagyon értékeléséig.

Az érdeklődők az ESA magyarországi Technológiai Transzfer Irodájának pályázati felhívásáról, az ESA Demonstration Call pályázatának letölthető adatlapjáról itt tájékozódhatnak: www.wigner.mta.hu/esa. A pályázat beadási határideje 2018. január 10. (szerda) 12 óra.

tájékoztató csapatkép
A képen balról jobbra: Dr. Krajnyák András - Iparjogvédelmi szakértő, ESA Technológia  Transzfer Iroda
Ötvös Edina - kommunikációs tanácsadó, ESA Technológia  Transzfer Iroda
Zsombók András - Glósz és Társa Pénzügyi Gazdasági és Innovációs Tanácsadó Iroda
Mercedes Sánchez Álvarez - ESA Technology Transfer Officer
Dr. Pócza András - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  főosztályvezető, Tandi Zsuzsanna  - MTA Wigner FK,az ESA magyarországi Technológia  Transzfer Irodájának vezetője, Dr. Szegő Károly, MTA Wigner FK, technológia transzfer szakértő - ESA Technológia  Transzfer Iroda