Sikeresen zárult a 2023. november 6-7-én, immár hetedik alkalommal megrendezésre került Academia-Industry Matching Event (AIME) konferencia, mely a HUN-REN Wigner Fizikai Kutatóközpont és a HEPTech Network szervezésében valósult meg a budapesti Benczúr Hotelben.

A kétnapos rendezvény célja, hogy az akadémiai kutatók és az ipari szakemberek bemutathassák egymásnak új eredményeiket, megosszák egymással ötleteiket, alkalmazásaikat, elősegítve ezzel új együttműködések létrejöttét, a terület további fejlődését. Az idei év kiemelt témája a Mesterséges Intelligencia orvosi alkalmazásai, illetve felhasználása a gazdaság és a pénzügy területén, így az előadások is e témákra fókuszáltak. A rendezvényen több magyar egyetem és kutatóintézet is képviseltette magát, az előadók között pedig olyan jeles szakemberek megjelentek, mint Szócska Miklós, az SOTE Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánja, Hegedűs Tamás  Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Han Dols a CERN Business Development & Entrepreneurship Section vezetője, vagy Toroczkai Zoltán elméleti fizikus,   University of Notre Dame USA professzora.

A kétnapos program lehetőséget adott a területen már régóta kutató, komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szakemberek mellett a karrierjük elején járó fiatalok bemutatkozására is. Bízunk benne, hogy az immár hagyományossá váló rendezvény évről évre egyre több embert tud megszólítani, mind a tudományos közösség, mind az ipari résztvevők részéről.

aime