Hírek

2020-03-08
Tisztelt Wigneres Kollégák! A továbbiakban a wigner.hu főoldalán, a "Fontos tájékoztatók" blokkban tesszük elérhetővé a legfrissebb híreket, főigazgatói tájékoztatókat, körleveleket, egyéb telephelyi és hazai információkat a (sajnos) egyre súlyosbodó koronavírus helyzetről.
2020-03-27
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat elnöksége a jelenlegi helyzetben úgy határozott, hogy a Fizikai Szemlét 3 hónapig mindenki számara ingyenesen elérhetővé teszi.
2020-03-25
A SZTAKI (Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet) és a Wigner Fizikai Kutatóközpont (Wigner FK) felajánlja az MTA Cloud felhővel integrált saját számítási felhőjének több ezer processzort és több terabájt memóriát számláló számítási kapacitását az új koronavírus (SARS-COV-2) okozta járvány (COVID-19) elleni küzdelemre.
2020-03-16
Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályája során a soktestrendszerek kollektív viselkedésének statisztikus fizikai vizsgálata terén elért nagy jelentőségű, nemzetközileg is széles körben elismert kutatási eredményei, valamint iskolateremtő tudományos munkája elismeréseként Széchenyi-díjat kapott.
2020-03-09
A nőnaphoz kötődően ismét olyan fiatal kutatónőket díjazott a Nők a Tudományban Egyesület, akik a hazai és nemzetközi tudományos életben is kiemelkedően teljesítenek, mindemellett pedig a fiatal lányok körében is örömmel népszerűsítik a műszaki és természettudományos pályák sokszínűségét és lehetőségeit.