Hírek

2021-04-16
Vitos Levente, a Wigner Kutatóközpont részmunkaidős tudományos tanácsadója egy új invar effektust fedezett fel, eredményét az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Tudományos Akadémiájának folyóiratában publikálta.
2021-04-14
2021. április 6-9 között került sor az idei Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Fizika, Földtudományok és Matematika Szekciójára. A résztvevő diákok közül nem egy témavezetője kutatóközpontunk munkatársa. Kollégáink diákjai közül többen is szép eredményt értek el. A résztvevőknek, és témavezetőiknek ezúton is gratulálunk!
2021-04-09

Az idei év minden területet és korosztályt kihívások elé állít, nem kivétel ez alól az érettségi előtt álló középiskolás diákság sem. A Wigner Fizikai Kutatóközpontban ezért úgy döntöttünk, hogy lehetőséget biztosítunk a kötelező közösségi szolgálat online elvégzésére intézetünkben.

2021-04-06
A Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős államtitkár, Kovács Pál, és a HUNATOM Zrt. Hauszmann János igazgató által vezetett mérnökeinek egy lelkes csapata 2021. március 31.-én meglátogatta a Wigner Fizikai Kutatóközpontot, ahol találkoztak a NAPLIFE (Nanoplazmonikus Lézeres Inerciális Fúziós Experiment) vezetőivel.
2021-04-06

A Hamburgi Egyetem vezetésével folytatott német-magyar együttműködésben Palotás Krisztián (Wigner FK, MTA-SZTE Reakciókinetikai és Felületkémiai Kutatócsoport, BME), Lászlóffy András (Wigner FK, BME) és Szunyogh László (BME, MTA-BME Kondenzált Anyagok Kutatócsoport) Magyarországról, illetve Rózsa Levente (Konstanzi Egyetem) hozzájárultak mágneses szennyezők által keltett újfajta kvantumállapotok elméleti értelmezéséhez egy szupravezető felületén. Az eredmények a rangos Nature Communications folyóiratban kerültek közlésre.