Hírek

2020-03-08
Tisztelt Wigneres Kollégák! A továbbiakban a wigner.hu főoldalán, a "Fontos tájékoztatók" blokkban tesszük elérhetővé a legfrissebb híreket, főigazgatói tájékoztatókat, körleveleket, egyéb telephelyi és hazai információkat a (sajnos) egyre súlyosbodó koronavírus helyzetről.
2020-03-30
A világ legrégebbi tudományos folyóirata, a Philosophical Transactions of the Royal Society, a 378-ik évfolyamát publikálja 2020-ban. A napokban jelent meg a PTRSA legújabb tematikus száma "A nemegyensúlyi termodinamika fundamentális problémái" címmel, intézetünk kutatója, Ván Péter szerkesztésében.
2020-03-27
Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat elnöksége a jelenlegi helyzetben úgy határozott, hogy a Fizikai Szemlét 3 hónapig mindenki számara ingyenesen elérhetővé teszi.
2020-03-25
A SZTAKI (Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet) és a Wigner Fizikai Kutatóközpont (Wigner FK) felajánlja az MTA Cloud felhővel integrált saját számítási felhőjének több ezer processzort és több terabájt memóriát számláló számítási kapacitását az új koronavírus (SARS-COV-2) okozta járvány (COVID-19) elleni küzdelemre.
2020-03-16
Magyarország számára kivételesen értékes tudományos pályája során a soktestrendszerek kollektív viselkedésének statisztikus fizikai vizsgálata terén elért nagy jelentőségű, nemzetközileg is széles körben elismert kutatási eredményei, valamint iskolateremtő tudományos munkája elismeréseként Széchenyi-díjat kapott.